Slide

Καλώς ήρθατε στο

Sporty's International School

Καλώς ήρθατε στο Sporty’s International School – το δεύτερο σχολείο του International School of Piraeus. Το International School of Piraeus ιδρύθηκε το 1922 για μαθητές ελληνικής και ξένης υπηκοότητας. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο καλλιεργεί ενεργούς και ανοιχτόμυαλους πολίτες» - Ιωάννης Δημητρέλλος - Διευθυντής

Reggio Emilia

Εμπνεόμενοι από την εκπαιδευτική προσέγγιση του Reggio Emilia, εστιάζουμε στις ιδέες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος στο οποίο ο κάθε μαθητής μπορεί να χτίσει τη δική του γνώση.

Διγλωσσία

Στο Sporty’s παρέχουμε ένα απαιτητικό δίγλωσσο πρόγραμμα, το οποίο προτρέπει τους μαθητές να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να γίνουν παγκόσμιοι πολίτες. Σημαντικό παράγοντα του δίγλωσσου προγράμματός μας αποτελεί η συνεχής παρουσία δύο δασκάλων σε κάθε τάξη, οι οποίες ομιλούν την αγγλική και την ελληνική γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μας έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να γίνουν δίγλωσσοι.

Το Περιβάλλον

Το περιβάλλον, γνωστό ως ο τρίτος δάσκαλος, έχει δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτικούς μας με στόχο την έρευνα και τη συνεργασία τόσο σε έναν υπαίθριο χώρο μεγάλης έκτασης όσο και σε μία οργανωμένη τάξη. Ό,τι έχει δημιουργηθεί, παρουσιάζεται με σκοπό να εμπνεύσει ένα παιδί με περιέργεια, να αποκτήσει κριτική σκέψη, να τολμήσει και να είναι δημιουργικό.

ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ

Nursery 2-3 Ετών

Σε αυτόν τον χώρο, βοηθάμε τα παιδιά να αναπτύξουν την ανεξαρτησία τους.

KG1 3-4 Ετών

Στο KG1 συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την αξία του να μοιράζεσαι, τη συνεργασία και την απόλαυση καθημερινών δραστηριοτήτων μέσω του παιχνιδιού.

KG2 4-5 Ετών

Στο KG2 προετοιμάζουμε τα παιδιά για τη μετάβαση στο νηπιαγωγείο ενθαρρύνοντας την προσωπική επιλογή και την πρωτοβουλία.

KG3 5-6 Ετών

Στο KG3 παρέχουμε δραστηριότητες που είτε ηγείται ο ενήλικας είτε το παιδί και οι οποίες προγραμματίζονται με σκοπό την παρατήρηση των προσωπικών ενδιαφερόντων και αναγκών του κάθε παιδιού.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

I.S.P.

Μάθετε περισσότερα για το Δημοτικό μας στο International School Of Piraeus.

I.M.S.

Μάθετε περισσότερα για το Δημοτικό και το Γυμνάσιό μας στο International Metropolitan School.

Η ομάδα μας

Το Sporty’s είναι ένας χώρος γεμάτος διασκέδαση, χαρά και φαντασία, αλλά πίσω από όλα αυτά υπάρχει μία καταρτισμένη ενθουσιώδης ομάδα, η οποία νοιάζεται και εκτιμά την παιδική ηλικία. Από τον κηπουρό μας μέχρι τις μαγείρισσές μας και τους εκπαιδευτικούς μας, πιστεύουμε στην παροχή ενός ασφαλούς και χαρούμενου περιβάλλοντος.

Τομείς εκμάθησης

Το πρόγραμμα σπουδών μας είναι βασισμένο σε ιδέες, με κεντρικό άξονα το παιδί και πραγματοποιείται μέσω έργων (projects), τα οποία επιτρέπουν στα παιδιά να εξερευνήσουν. Τα έργα μας εξερευνώνται μέσω της γνώσης και των ικανοτήτων που προκύπτουν από τους έξι ακόλουθους εκπαιδευτικούς τομείς:
Γλώσσα
Μαθηματικά
Κοινωνιολογία
Επιστήμη
Τέχνη
Σωματική, κοινωνική και ατομική εκπαίδευση

Παιχνίδι

Στο Sporty’s αναγνωρίζουμε την αξία του παιχνιδιού που ηγείται το παιδί. Το παιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητα, την επιδεξιότητα, τη σωματική, τη γνωστική και τη συναισθηματική τους δύναμη. Το παιχνίδι είναι σημαντικό για τη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και μέσω αυτού το παιδί μπορεί να μάθει να αλληλεπιδρά με τον κόσμο γύρω του.

Πισίνα και αθλήματα

Στο Sporty’s έχουμε εγκαταστάσεις για υπαίθρια αθλήματα, όπως είναι η κολύμβηση, το τένις, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και η γιόγκα για μικρές ηλικίες. Αυτά τα αθλήματα βοηθάνε τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν δεξιότητες, οι οποίες θεωρούνται ωφέλιμες για όλη τους τη ζωή. Συμμετέχοντας στα αθλήματα, τα παιδιά εκθέτονται σε ποικίλα πνευματικά, κοινωνικά, συναισθηματικά, σωματικά και εκπαιδευτικά οφέλη. Κάποια από αυτά είναι:
Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης
Κοινωνικές δεξιότητες
Αποδοχή ήττας
Διατήρηση πειθαρχίας
Ομαδικότητα

Ατελιέ

Το ατελιέ είναι ένας θαυμαστός χώρος που προσκαλεί τα παιδιά να ερευνήσουν, να αναζητήσουν, να δοκιμάσουν θεωρίες, να εξετάσουν και να δημιουργήσουν. Μία ευρεία ποικιλία φυσικών και τεχνητών υλικών είναι πάντα διαθέσιμη για να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Κάποιοι από τους τομείς εξερεύνησης είναι το φως, οι κατασκευές με πηλό, τα χρώματα και οι κιμωλίες.

Βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη του Sporty’s είναι ένα κέντρο εκμάθησης, ανάγνωσης, έρευνας, συζήτησης και συνεργασίας. Η βιβλιοθήκη μας δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να αποκτήσουν κριτική σκέψη, να αγαπήσουν το διάβασμα και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

"Μαμά, δε θέλω να φύγω ποτέ από το Sporty's"

Ένας ιδανικός χώρος με εκπαιδευτικούς και προσωπικό που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Το επιβεβαιώνουν και τα λόγια της μικρής μου (3,5 ετών) : "Μαμά, δε θέλω να φύγω ποτέ από το Sporty's!" Ευχαριστώ, Sporty's.

Χριστίνα Μουδαρά

Εγκαταστάσεις και Υπηρεσίες

Τα κτίριά μας

Διαθέτουμε τρία μεγάλα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι μαθητές μας και καθένα από αυτά είναι εξοπλισμένο με ανοιχτές τάξεις, μπάνιο και υπαίθριο χώρο.

Πισίνα και γήπεδα

Η υπαίθρια πισίνα μας είναι 100 τ.μ. και έχει βάθος 90 εκ. για την ασφάλεια των μαθητών μας. Έχουμε τρία γήπεδα: ένα για μπάσκετ, ένα για ποδόσφαιρο και ένα για τένις/βόλεϊ.

Χώροι παιχνιδιού

Διαθέτουμε υπαίθριο χώρο μεγάλης έκτασης με φυσικό γρασίδι, δέντρα, αμμοδόχους και μονοπάτια για ποδηλασία.

Οικογενειακές Ημέρες

Οι δυνατές σχέσεις γονέα, μαθητή και εκπαιδευτικού είναι το κλειδί για την επιτυχία, επομένως στο Sporty’s δημιουργούμε ευκαιρίες για να επισκεφτούν οι γονείς το σχολείο και να συμμετέχουν στη μαθησιακή διαδικασία. Επίσης, προσφέρουμε μέρες ενίσχυσης του δεσμού γονέα και παιδιού με καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και συμβούλους που θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της σχέσης αυτής.

Εργαστήρια και Σεμινάρια

Στο Sporty’s πιστεύουμε ότι ανεξαρτήτως ηλικίας δε σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε και είμαστε υπεύθυνοι για την παροχή υπηρεσιών και εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς μας και τους γονείς του σχολείου. Διεξάγουμε σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς μας και παρέχουμε εργαστήρια και συναντήσεις παιχνιδιού για τους γονείς του Sporty’s.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΜΙΚΑΕΛΑ
Παιδαγωγός
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Παιδαγωγός
ΣΟΦΙΑ
Παιδαγωγός
ΝΙΚΟΛ
Παιδαγωγός

Loris Malaguzzi

“Our task is to help children communicate with the world using all their potential, strengths, and languages, and to overcome any obstacle presented by our culture.”

DOWNLOADS

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε σημαντικά έγγραφα! Γνωρίστε το σχολείο μας, τα δίδακτρά μας και ένα δείγμα από το διαιτολόγιο των μηνιαίων γευμάτων μας!

Μενού

Δίδακτρα

Φυλλάδιο